De mooiste vloerkleden om je interieur een boost te geven

Interieur is een lastig onderwerp. Smaak is natuurlijk volledig subjectief, maar het lijkt tegenwoordig bijna alsof dat niet meer het geval is. Iedereen heeft bijna hetzelfde, strakke interieur. Jezelf onderscheiden van de rest én tegelijkertijd je interieur sfeervol maken is helemaal zo moeilijk nog niet. In deze blog lees je hoe je dat doet met de mooiste vloerkleden. Door deze pagina te lezen weet je alle ins en outs omtrent een vloerkleed en je interieur en dat is wel zo prettig.

Kelim vloerkleed

Kelim is een relatief onbekend begrip voor de meeste mensen. Geheel onterecht, want kelim vloerkleden zijn zo ongeveer de mooiste vloerkleden die er beschikbaar zijn op onze kleine aardbol. De kelim, een woord van Turkse oorsprong, is een tapijt zonder polen voor een breed scala aan gebruiken. Het wordt vervaardigd volgens een van de vele plat weeftechnieken die een nauw verwante oorsprong hebben en worden beoefend in een enorm groot gebied. Dit gebied bevat delen van Turkije, Noord-Afrika, de Balkan, de Kaukasus, Iran, Afghanistan, Pakistan, Centraal-Azië en China. Hoewel kelim tapijten soms tot het algemene genre van de ‘Oosterse tapijten’ wordt geschaard, zijn kelims eigenlijk een klasse apart. Het grote verschil tussen een kelim tapijt en een normaal tapijt is dat het ontwerp op een normaal tapijt wordt gemaakt door afzonderlijke korte draden van verschillende kleur op de kettingdraden te knopen en bijeen te houden door de inslagen stevig samen te drukken, terwijl kelim ontwerpen worden gemaakt door de verschillend gekleurde inslagen en kettingdraden met elkaar te verweven, waardoor een zogeheten platweefsel ontstaat.

Vintage kleden

Vintage tapijten voegen gezelligheid, kleur en karakter toe aan elk interieur.  Maar dezelfde eigenschappen die vintage tapijten hun uniekheid geven, kunnen ze ook intimiderend maken om zelf te gebruiken. Vintage tapijten zijn er vaak in afwijkende maten en ongebruikelijke kleurencombinaties. Deze eigenschappen maken ze eigenlijk nog mooier; ze garanderen dat je ruimte uniek zal zijn. Vintage tapijten zijn ongelooflijk veelzijdig. Door hun geschiedenis, die duizenden jaren bevat, passen vintage vloerkleden naadloos in bijna elke ontwerpstijl. In een kamer die is ingericht met levendige kleuren of patronen, werkt een vloerkleed met een neutrale basis en kleine vlekjes kleur prachtig.

Als je huidige kleurenschema redelijk strak is, of overspoeld met neutrale tinten, overweeg dan een rijkelijk gekleurd tapijt om wat sfeer en luxe toe te voegen. Om dit effect te versterken kun je kussens, een lamp, een uniek decor of kunstwerken toevoegen die je favoriete kleuren in je vintage tapijt versterken.

 

Geef een reactie