Dit is waarom fietsen zo goed voor je is

Voor onze gezondheid is het belangrijk dat we elke dag minstens een half uur bewegen. De een doet dit door elke ochtend 5 km te gaan hardlopen, de ander volgt online yoga lessen in de slaapkamer. Een andere manier om al gauw aan dat half uurtje per dag te komen is om wat vaker de fiets te pakken. Regelmatig een stukje fietsen is ontzettend goed voor je. En natuurlijk is het ook super Hollands, want Nederland staat bekend als fietsland! Lees hier wat de voordelen zijn van fietsen.

Fietsen is goed voor de gezondheid

Allereerst is het natuurlijk goed voor de gezondheid. Dat is algemeen bekend. Elke vorm van beweging is goed voor een mens. Door regelmatig op de fiets te stappen voorkom je bijvoorbeeld hart- en vaatziektes en diabetes type 2. Als je weet dat je hier aanleg voor hebt, dan is dit dus heel belangrijk en goed voor je. Ook helpt fietsen je hart het bloed sneller te laten pompen. Dat is goed omdat de gezonde cellen zo via het bloed door het lichaam worden gepompt. Een stukje fietsen is daarom altijd een goede keuze, of je nu op een transportfiets dames of racefiets zit!

Van fietsen word je vrolijker

Ben je gevoelig voor stress of depressie? Dan is fietsen een ontzettend goede vorm van beweging voor je. Als je lichaam beweegt komen er namelijk een aantal belangrijke hormonen aangemaakt die ook wel gelukshormonen worden genoemd. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je vrolijker en opgewekter voelt. Daarnaast helpt fietsen om te ontspannen en de stress van de dag van je af te laten glijden. Zeker als je ervoor kiest om een mooie fietsroute door de natuur of langs weilanden te gaan doen.

Fietsen is goed als je wilt afvallen

Van fietsen word je niet alleen vrolijk, maar je valt er ook nog eens van af. Fietsen is een vorm van cardio en dat is een hele goede manier van beweging om de vetverbranding te ondersteunen. Als je iemand bent die op de calorieën let, maar liever niet in een sportschool gevonden wordt, dan kun je altijd kiezen voor fietsen als sport. Of je nu snel fietst of juist op een rustig tempo, door de constante beweging die je tijdens het fietsen maakt verbrand je al snel dat croissantje.

Fietsen bevordert de nachtrust

Sommige mensen kunnen 's avonds lastig in slaap vallen. Gelukkig kun je daar een hoop aan doen. Een van die dingen is fietsen! Het is bewezen dat je veel sneller in slaap valt en dieper slaapt als je elke dag minstens 30 minuten fietst. Zeker als je iemand bent die gevoelig is voor stress, is het belangrijk om elke dag buiten in de zon te bewegen, dit vermindert namelijk de aanmaak van cortisol, het stresshormoon. En hoe minder cortisol er in je lichaam zit, hoe beter en dieper je slaapt. Dus pak de fiets en ga een stukje fietsen, zodat je aan het einde van de dag kunt profiteren van een goede nachtrust!

Geef een antwoord