4 tips om het gezellig te maken in huis

In deze bijzondere tijden kan het best zijn dat er meer behoefte is aan gezelligheid in huis. Hoe dan ook kunnen we niet ontkennen dat de dagen korter worden en de behoefte aan gezelligheid onvermindert groot blijft. Gelukkig kun je daar zelf heel wat aan doen. In deze blog richten we ons vooral op gezelligheid in en om het huis. Wat je er zoal aan kunt doen, lees je in de tips.

Richt je op het seizoen

In bepaalde seizoenen zijn er andere items beschikbaar voor decoratie. Denk bijvoorbeeld eens aan het neerzetten van die leuke pompoentjes. Die zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Verder gaan langzaam aan richting kerst en je kunt overwegen dit jaar de kerstboom eerder op te zetten. Om dit moment extra speciaal te maken zou je kunnen overwegen nieuwe ballen te halen . Ook kan je nieuwe Kerstverlichting kopen. Dat geeft toch net dat beetje extra. Let bij je kerstbal keuze ook op de kleur. Je hebt namelijk warme en koude kleuren.

Warm licht

Ga eens na of je in huis wel warm licht hebt. Je hebt namelijk een aantal soorten verschillende verlichting. Zo heb je koud en warm licht. Over het algemeen vinden mensen warmer licht gezelliger. Mocht je veel koud licht in huis hebben dan is de oplossing vrij simpel. Je kan de peertjes eenvoudigweg vervangen voor anderen. Je kunt degenen met koud licht gewoon bewaren voor momenten dat je minder behoefte hebt aan gezelligheid binnen. Denk bijvoorbeeld aan de zomerperiode. Daarnaast zou je nog wat ledverlichting aan kunnen schaffen. Daar is op dit moment veel van beschikbaar in verschillende soorten en maten.

Steek de kaarsjes aan

Misschien is dit wel een open deur maar het aansteken van kaarsjes kan enorm veel gezelligheid brengen. Die dansende vlammetjes zijn natuurlijk ook fascinerend om naar te kijken. Mocht je geen echte kaarsen aan willen steken in verband met huisdieren of kinderen, kan je altijd led kaarsjes proberen. Die kunnen het gevoel van echte kaarsen een beetje nabootsen. 

Lichtjes in de tuin

Op dit moment zie je vaak een donker zwart gat als je 's avonds naar buiten kijkt. Ook daar kan je wat aan veranderen. Je kan namelijk mooie lichtstrips in de tuin of op het balkon ophangen. Beeld je het verschil maar eens in tussen een donkere tuin en een tuin met mooie verlichting. Dat is een wereld van verschil. Je kan het daarbij zo gek maken als je wilt. Maar ga je echt voor gezelligheid dan is het misschien handig om het toch een beetje subtiel te houden.

Geef een antwoord