De voordelen van een professioneel schoonmaakbedrijf

Afbeelding van rubberen handschoenen voor schoonmaakwerkzaamheden.

Toen ik recent een nieuw bedrijfspand wilde betrekken moest ik zorgen dat het pand zo snel mogelijk schoon was. Er moesten nog verbouwingswerkzaamheden worden uitgevoerd voor mijn bedrijf hier kon starten en er moest allerlei oud materiaal verwijderd worden. Dan heb je als ondernemer baat bij een professioneel schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor je kan uitvoeren. Daarom maak ik al jaren gebruik van een goed schoonmaakbedrijf. Deze partner helpt me niet alleen bij schoonmaakwerkzaamheden maar voert ook vloeronderhoud voor me uit. Veel vloeren in bedrijfspanden zijn voorzien van een coating die vet en vuil tegengaat. Een dergelijke coating is echter niet bestand tegen alles en zal op den duur vervangen moeten worden. Een bedreven vakman kan advies geven over vloeronderhoud en de noodzakelijke maatregelen treffen om een vloer in topconditie te houden. Daarnaast is een goed schoonmaakbedrijf natuurlijk ook de perfecte partner voor de dagelijkse schoonmaak van je bedrijfspand. Bezit jij een kantoorpand dat na kantoortijden gereinigd moet worden? Dan kan ik je aanraden een schoonmaakbedrijf in te huren dat dit in de avonduren voor je doet. Zo kunnen je werknemers elke dag fris starten in een schoon kantoor. Dat verhoogt het werkplezier en zorgt ervoor dat onderhoud op de lange termijn minder vaak nodig is. Uiteindelijk werkt dat kostenbesparend. Een investering in schoonmaak betaalt zich dus altijd uit, in mijn ogen.

Opleveringsschoonmaak laten uitvoeren

Wil je echt snel aan de slag in een kantoorpand? Laat dan oude materialen verwijderen door een schoonmaakbedrijf. Achtergebleven bouwmaterialen worden vakkundig verwijderd, waarna de inrichting of een eventuele verbouwing plaats kan vinden. Daarnaast is een opleveringsschoonmaak ook mogelijk als een bedrijf uit een pand vertrekt. Is bijvoorbeeld in de huurovereenkomst opgenomen dat de huurder het pand schoon moet opleveren? Dan raad ik je aan een deskundige partij in te schakelen die deze opleveringsschoonmaak kan regelen. Zo wordt je pand schoon opgeleverd zonder dat je als ondernemer zelf actie hoeft te ondernemen. Als je een opleveringsschoonmaak in eigen beheer uitvoert bestaat de kans bovendien dat je essentiële zaken overslaat.

Vakkundig vloeronderhoud

Een betonnen vloer met coating dient vakkundig onderhouden te worden. Bij reiniging met te agressieve middelen kan de coating bijvoorbeeld blijvend beschadigd raken, waardoor de vloer ook sneller vies wordt. In het verleden liet ik mijn werknemers die weleens zelf doen en daar kreeg ik altijd spijt van. Vakkundig vloeronderhoud voorkomt dit soort schade en zorgt ervoor dat de vloer in je bedrijfspand langer goed blijft. Is je vloer toe aan een nieuwe coating? Laat deze dan op deskundige wijze afschuren en opnieuw coaten. Het is ook mogelijk tegels of plavuizen te voorzien van een waslaag, waardoor de tegels langer mooi blijven. Al deze werkzaamheden besteed ik uit. De kosten die ik daarbij maken vallen in het niet bij de kosten die je maakt als je een nieuwe vloer moet aanleggen. Als jij twijfelt over het onderhoud van kostbare vloeren adviseer ik je een schoonmaakbedrijf in te huren dat hier aantoonbare ervaring mee heeft, zodat je niet nóg meer kwijt bent door ondeskundig handelen.

Geef een antwoord