Koffie cadeau

Nu we gedwongen binnen zitten is iets simpels als een verjaardag lastig. Een kennis van ons zegde het dan ook af, drie man af en aan rouleren is niet zo gezellig. Bovendien is het nog maar de vraag of het überhaupt verstandig is om mensen onnodig te ontmoeten. Hij vond het zelf moeilijk te rechtvaardigen om het risico te vergroten terwijl IC bedden weinig voorhanden zijn. Gelukkig word er nog wel ruim bezorgd. Covid brengt ook een stukje creativiteit met zich mee omdat hij normaal altijd zegt dat we het beste ervaringen kunnen geven. Dat zit er nu echter niet in. Wat geef je dan?

Klein en fijn

Kort had ik overwogen om een voucher te geven voor een restaurant. Dat is echter nog zo ver weg, en voelde daarom als een niet zo sterk cadeau. Nee, het moest iets materieels zijn. Na wat dubben concludeerde ik dat het klein en lichtgewicht moest zijn. Iets groots slokt zoveel ruimte op in je onderhand toch al claustrofobische appartement. Ik was eerst op zoek naar een leuk boek, tot ik van zijn vriend hoorde dat hij eigenlijk alleen maar aan het werk is. Het moest dus ook niet al te tijdrovend zijn. Consumptie was de conclusie, iets lekkers.

De ingeving

De ingeving kwam snel toen ik hoorde hoe hij aan het buffelen was. Hij doet logistiek management en zit elke dag vol aan de bak. Zoals ik het hoorde: “Ik zie hem alleen als hij in de keuken komt voor koffie.”. Ik weet dat ze zo een mooie machine hebben die koffiebonen maalt. Er zat maar één ding op: koffiebonen kopen. Met wat advies van zijn vriend kwam ik er al snel achter welke smaken hij mooi vindt. Even online en ik bevond me al snel in een exotische wereld van blends, roasts en andere eigenschappen. Een paar klikken en ik had mijn winkelmandje vol.

Blije ontvangst

Hij was er erg blij mee naar wat ik had vernomen. Ze hadden niet de moeite genomen om een breed assortiment in te slaan bij de supermarkt omdat dat niet essentieel voelde. Het laatste wat ik vernomen heb is dat hij elke dag een selectie maakt en in de loop van dag maalt om zijn koffiebreak wat op te leuken. Toch een opsteker in deze tijd. Ik ben ook blij met mijn keuze wat naast de bonen heeft hij vooral veel boeken gekregen. Ik hoop dat hij er aan toekomt.

Geef een antwoord