Help je extrovert

Nu we binnen zitten in zo een onzekere tijd is een klein gebaar al snel groots. Bovendien hebben een boel mensen behoefte aan iets om de dag geestelijk door te komen. Heb jij extroverte feestbeesten in je vriendengroep? Hier een aantal tips om ze een steuntje in de rug te geven. Goede kans namelijk dat ze onderhand de muren op zich af zien komen.

Bel

Een berichtje sturen is tegenwoordig de manier om te communiceren. Je extroverte vrienden zullen waarschijnlijk de mensen zijn die nu je whatsapp aan het opvullen zijn. Een berichtje is heel snel en praktisch, maar leent zich voor gefocused communiceren. Juist die kans om een zijweg in te kunnen slaan en samen een verhaal te maken is wat een goed gesprek zo mooi maakt. Gelukkig is bellen een hele redelijke oplossing daarvoor. Het geeft een organische gelegenheid om het gesprek op zijn beloop te laten. Daarnaast helpt het ook voor mensen die snel afgeleid zijn. Hoe vaak valt een whatsapp communicatie niet stil omdat iemand aan het laveren is tussen 10 gesprekken? Tenslotte is er ook een bepaalde waarde aan het horen van iemands stem. Een bepaald stukje menselijkheid. Bellen heeft naar mijn optiek ook de voorkeur over videobellen omdat de verbinding af en toe te wensen over laat. Ook is er voor veel mensen de verleiding om vooral naar hun eigen portret te kijken. Net als je altijd jezelf even bekijkt in de spiegel op het toilet, maar dan de hele tijd. Verder is het bij videobellen verleidelijk om een ander tabje open te hebben, waardoor het effect teniet gaat. Tenslotte is het grote voordeel van normaal bellen dat je ook iets anders kan doen, zoals koken, terwijl je bezig bent. Zo haal je toch meer uit je tijd.

Een presentje

Een cadeautje is altijd leuk, maar nog leuker als je niks te doen hebt. Een cadeaupakket opsturen is een leuke verrassing die iemands hele dag kan opfleuren. Wat dacht je van een leuke fles wijn van bijvoorbeeld Charles.nl? Daar heb je allerlei mooie wijnen en andere producten die niet alleen leuk en praktisch zijn, maar ook qua design helemaal in orde zijn. Dat maakt een presentje tot een echt cadeau. Wat dacht je van een gin en tonic zijn voor die club fanaat in je vriendengroep? Dan kan je een belborrel met ze hebben, mits je zelf ook een kit hebt. Toch leuk nu de barren dicht zijn.

Geef een antwoord