Leukste dingen om te doen in Limburg

Op vakantie in Nederland is tegenwoordig een van de populairste vakantiebestemmingen. Voor de pandemie die vorig jaar maart begon was op vakantie in Nederland vooral bekend als erg ‘normaaltjes’. Maar sinds we genoodzaakt waren om al onze vakantiedagen binnen het eigen land door te brengen, hebben veel mensen zich gerealiseerd dat er best wel wat moois te zien en leuks te beleven is in ons kleine landje. Elke provincie heeft wel wat te bieden. In dit artikel bespreken we een paar van de leukste dingen om te doen in onze meest zuidelijke provincie, Limburg.

Maastricht

Maastricht staat altijd in het lijstje met stedentrips en terecht. Het is een zeer mooie historische stad die bruist met gezellige terrassen, hotspots mooi straatjes winkels en leuke bezienswaardigheden. Aanraders zijn de prachtige boekenwinkel Dominicanen en de voormalige stadspoort, Helpoort. 

De natuur in

Als je buiten de stad wilt gaan verkennen en wat natuur wilt proeven dan is er ook meer dan genoeg te doen in Maastricht. Zo is er hoogveengebied ‘De Groote Peel’. Dit is een van de drie nationale parken in de provincie Limburg. Je kunt hier heerlijk gaan wandelen en je hoofd leeg maken. Ook is het een goede plek om vogels te spotten.

Vakantieparken

Als je lekker in de natuur wilt zijn maar ook veel leuke dingen wilt doen zoals midgetgolfen, zwemmen, bowlen, fitness etc. Dan is het heel erg leuk om een van de vakantieparken te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar vakantiepark de Leistert. Een Limburg vakantiepark dat 5 sterren heeft en zeer geschikt is voor een vakantie van zowel volwassenen als kinderen. Er zijn luxe nieuwe vakantiebungalows en een grote camping. Er zijn binnen- en buitenspeeltuinen, sportvelden, een bowlingbaan, zwembad en fietscrossbaan. 

Varen op de maas

Net als veel andere plekken in Nederland is er in Limburg ook gewoon meer dan genoeg water. Een hele leuke ervaring is om op de Maas te gaan varen. Je kunt op de maasplassen met erkende jachten, zeilboten of sloepen gaan varen. Er zijn verschillende erkende bootverhuurders waar je terecht kunt. 

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Tijdens een wandeling door het centrum van Maastricht is een leuke bezichtiging het Onze Lieve Vrouweplein. Daarbij ligt meteen de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Dit is een kerk in romaanse stijl met een fantastische geschiedenis. Je kunt er kerkelijke kunst bekijken die door de eeuwen heen verzameld is. Denk aan schilderijen, tot oude beelden en zelfs Rooms speelgoed.

Geef een antwoord