Oplossingen tegen haaruitval

Vooral in het leven van veel jonge mannen is het een pijnlijk moment om de eerste tekenen van nakende kaalheid aan te treffen. Ze zijn jong, sterk en voelen zich in de lente van hun leven, maar plots valt daar reeds het eerste herfstblad. En ik kan het weten, want ik ben zelf zo'n jonge man. Haaruitval is het eerste tastbare bewijs van mijn sterfelijkheid. Eerst mijn haardos, dan mijn spieren en tot slot verpietert de rest van mijn lichaam. Het klinkt ietwat dramatisch, maar zo ervaar ik het wel. Ik ben niet meer the new kid in town; de jeugdige leeuw die klaar staat om de steppe te veroveren. Ik begin oud te worden.

De oorzaken van haaruitval

Beginnende kaalheid vindt meestal plaats als inhammen boven de slapen en bovenop de kruin. De haaruitval oorzaken zijn meestal genetisch bepaald. Bij de pechvogels begint het al zodra men amper twintig is. Ongeveer 25% heeft last van beginnende kaalheid bij het dertigste levensjaar (waaronder ondergetekende) en dit percentage loopt op naarmate de jaren vorderen, totdat meer dan vijftig procent van de mannen kalend is bij het vijftigste levensjaar. Deze variant van haaruitval wordt ook wel male pattern baldness genoemd en was lange tijd niet te voorkomen. Men kon hem wel vertragen door een gezonde leefstijl. Zo is roken slecht voor het haar. Ook kun je bijvoorbeeld af en toe je haar wassen met groene thee. Dit voedt de haarwortels en zorgt ervoor dat ze minder snel uitvallen. Uiteindelijk verlies je echter onherroepelijk deze strijd. Gelukkig is er sinds kort een ander vaatje waaruit je kunt tappen om haaruitval tegen te gaan.

Oplossingen tegen haaruitval

Een recente uitvinding in de strijd tegen haaruitval is de Haartransplantatie fue. Dit houdt in dat men haar transplanteert van de gebieden waar het dichtbegroeid is (meestal aan de achterkant of de zijkant van het hoofd) naar de gebieden waar het haar uitvalt (boven de slapen en op de kruin). Dit kan een duurzame manier zijn om je haar terug te winnen, en je andermaal een jonge god te kunnen voelen. Een BN'er als Gerard Joling is inmiddels een jaar of zestig maar heeft door deze variant van haartransplantatie een volle coupe weten te behouden. Voor een Haartransplantatie fue is het een optie om naar het buitenland te gaan. In een land als Turkije is de markt rond haartransplantaties ver ontwikkeld en de prijzen zijn hierdoor scherp. Zo kun je voor 2200 euro terecht in Istanbul – vlucht en hotel inbegrepen – om daar door een team van professionals 5000 haarzakjes te verplaatsen. Door de Haartransplantatie fue flaneert de kalende man binnenkort weer als een jonge leeuw over de steppe!

Geef een antwoord