Richt je eigen kantoor mooi in!

bureaustoel

Je ziet je zelf al helemaal onderuit gezakt op het strand zitten met een cocktail in de hand. Op de achtergrond hoor je gezellige deuntjes van de strandtent waar je bent gaan zitten om te ‘werken’ achter de computer. Uiteraard zijn er een aantal mensen die op die manier kunnen en willen werken maar in werkelijkheid zal dat percentage mensen niet al te groot zijn. Natuurlijk kun je als ondernemer af en toe zo een dag door brengen op het strand maar in werkelijkheid moet er ook gewoon veel thuis gebeuren zittend op je bureaustoel achter de computer.

waarom

Dat is eigenlijk heel simpel. Thuis heb je de grootste kans dat je prikkels kunt beïnvloeden. Als jij op het strand zit, weet je namelijk niet of er ineens een groep schreeuwende kinderen een potje voetbal gaat spelen precies op de plek waar je wilde gaan werken. Het kan natuurlijk zijn dat je daar zelf helemaal geen last van hebt en gewoon kunt doorwerken. Het kan ook zijn dat er een belangrijke klant belt en dan is het niet heel representatief om een groep schreeuwende kinderen op de achtergrond te horen.

oplossing

De oplossing is eigenlijk even ‘saai’ als simpel. Het beste is waarschijnlijk toch om gewoon thuis te werken. Je weet dan zeker dat je een goede internetverbinding hebt. Verder is de kans groot dat er niet ineens een grote groep schreeuwende kinderen in je tuin staat.
Omdat je waarschijnlijk toch veel tijd gaat doorbrengen in je eigen kantoortje thuis is het belangrijk het goed in te richten. Dat begint in mijn ogen bij het kiezen van een goede ergonomische bureaustoel en bureau. Het is een kleine investering maar op de lange termijn zul je er veel baat bij hebben.
Als dat is geregeld kan je je volledig gaan storten op de inrichting van het kantoor. Denk eens na of je je kantoor bijvoorbeeld zo leeg mogelijk wilt hebben. Het kan ook zijn dat je het leuke vind om wat positieve en stimulerende teksten aan de muur te hangen. Ook het kiezen van de kleuren op de muur is belangrijk. De ene kleur heeft namelijk een meer rustgevende uitstraling dan de andere. Zoek het maar eens op. Op internet is er best veel over te vinden. Als laatste zou ik een plant neerzetten in het kantoor. Hij blijkt te zo te zijn dat het zien van groen in je omgeving een rustgevende uitstraling kan hebben.

Geef een antwoord