Zo ga je goed gekleed naar je werk

Werkkleding is iets dat ik zelf erg lastig vind. Ik vind standaard kantoor kleding snel saai worden, maar als ik iets leukers aantrek voel ik me al snel overdressed. En hoe weet je nou eigenlijk wat wel en niet mag bij jou op de werkvloer wat betreft kleding? Ik heb inmiddels bij een aantal verschillende bedrijven gewerkt en verschillende soorten werkomgevingen meegemaakt. Hier heb ik een aantal nuttige dingen geleerd over werkkleding. In deze blog lees jij mijn tips om goed en passend gekleed naar je werk te gaan. 

Aanpassen aan de werkomgeving

Zoals ik al zei, heb ik inmiddels al voor meerdere bedrijven gewerkt. Wat ik hiervan heb geleerd, is dat bedrijven enorm kunnen verschillen in wat er verwacht wordt qua kleding. Bij het ene bedrijf loopt iedereen in pak en bij het andere bedrijf zie je simpele spijkerbroeken en sneakers. Wat voor jouw werk gepaste kleding is, zal dus heel erg liggen aan het bedrijf. Kijk dus vooral af bij je collega’s om te zien wat voor kleding zij zoal dragen. Bovendien zal de standaard qua kleding ook heel erg verschillen per sector. Bij een advocatenkantoor is het bijvoorbeeld gewoonlijk om iets formeler gekleed te gaan naar werk. Werk je echter bijvoorbeeld in de muzieksector, dan zullen hippe merken als Stone Island en Balr veel gewoonlijker zijn. Pas je werkkleding dus aan op de standaarden van jouw bedrijf en op de sector waarin je werkt. 

Voeg wat persoonlijkheid toe

Werkkleding kan af en toe erg saai zijn. Vooral als je relatief net gekleed moet naar kantoor, kan je stijl al snel heel eentonig worden. Dan heb bijna altijd een nette broek met overhemd aan, net als al je andere collega’s. Wil je er dus een beetje uitspringen wat betreft kledingstijl? Voeg dan een beetje extra persoonlijkheid toe aan je outfit. Hoe doe je dat nou? Een voorbeeld is bijvoorbeeld om te kiezen voor een overhemd met een iets unieker printje. Ga op zoek naar overhemden met een printje dat goed bij jou past en je persoonlijkheid een beetje laat doorschemeren. Ben jij bijvoorbeeld een heel actief en gezellig persoon? Kies dan voor een overhemd met een opvallende kleur en gezellig motief. Ook kun je wat meer persoonlijkheid toevoegen aan je outfit op een iets subtielere manier. Denk hierbij vooral aan accessoires. Draag een mooi horloge dat goed bij jouw stijl past, of trek bijvoorbeeld happy socks aan onder je serieuze kleding. Door deze kleine details kun jij je onderscheiden van al je collega’s!

Geef een antwoord