Voordelen van een deelauto

Een auto voor de deur hebben staan is tegenwoordig heel vanzelfsprekend, maar niet iedereen heeft de middelen of het doel om een eigen auto te hebben. Hoewel openbaar vervoer altijd een goede optie is, komen er steeds meer mogelijkheden om wel de weg op te kunnen met de auto, zonder dat daar de verantwoordelijkheden van een eigen auto bij komen kijken. Greenwheels is een bedrijf met als missie de steden leefbaarder te maken en tegelijkertijd een auto voor iedereen beschikbaar te kunnen stellen. Twee idealen die bijzonder goed met elkaar samen gaan door de introductie van een deelauto.

Bereikbaarheid

Hoe maak je een stad leefbaarder, maar blijf je even mobiel als wanneer er een auto voor de deur staat? Autoverhuur van Greenwheels is op heel veel plekken in Nederland te vinden en het geeft je de mogelijkheid om alsnog van plek naar plek te kunnen. Het enige verschil is dat je niet door de binnenstad hoeft, de deelauto staat op een plek van waar je makkelijk de snelweg op kan. Op de meeste stations is Greenwheels inmiddels te vinden, bijvoorbeeld een deelauto Den Haag.

Flexibel

Het fijnste van het bedrijf is de mate van flexibiliteit die je hebt wanneer je gebruikt maakt van een deelauto. Je kunt er gebruik van maken wanneer je wilt maar wanneer je geen auto nodig hebt, zit je nergens aan vast. Hierdoor ervaar je een stuk meer vrijheid dan wanneer je verbonden zit aan een vaste auto die je eigenlijk niet altijd nodig hebt. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt en je kan de auto ook op een andere plek weer inleveren, en omdat er steeds meer plekken bij komen, wordt dat steeds simpeler en dus makkelijker.

Voordelig

Voor degenen die willen besparen op het gebruik van een auto is het ook heel handig. De vaste lasten zijn minimaal. Je betaalt natuurlijk voor het gebruik, maar je betaalt niet wanneer je geen gebruik maakt van de auto. Dat is anders dan met een eigen auto, waar een hoop vaste lasten aan verbonden zijn.

Mooie missie

Misschien is de missie van Greenwheels nog wel het voordeligste, maar dan op een ander vlak. Je helpt de natuur namelijk ook een handje. Wanneer je gebruik maakt van een deelauto zorg je voor relatief minder uitstoot in de stad, dat op lange termijn een positief effect heeft op de leefbaarheid in een stad. Het is een stuk milieuvriendelijker omdat er meerdere mensen gebruik maken van minder auto’s, dus je helpt de natuur ook nog een handje mee.

Geef een reactie