Waar moet je op letten bij het opstarten van een webshop?

Je hebt een geweldig product of een mooie dienst waarvan je denkt dat er vraag naar is op internet. Hoe zet je nou eigenlijk een eigen webshop op? In dit blog lees je stap voor stap hoe je te werk kunt gaan bij het opzetten van je eigen online winkel. 

Om een eigen webshop te beginnen, heb je een aantal dingen nodig:

  • Een product of dienst om te verkopen
  • Een domeinnaam
  • Een webhostingpakket

Voor je begint is het belangrijk om je doel goed in kaart te brengen. Wie wil je bereiken met je webshop? Wat zijn de behoeften van je doelgroep? Als je deze vragen goed hebt beantwoord, weet je ook beter welk soort product of dienst je wilt gaan verkopen.

1. Kies een naam voor je webshop

De naam van je webshop is erg belangrijk. Kies een naam die duidelijk is, makkelijk te onthouden is en die bij je product of dienst past. Je wilt natuurlijk niet dat mensen je webshop vergeten zodra ze de naam ervan horen.

2. Kies een domeinnaam

Als je eenmaal een naam hebt gekozen voor je webshop, is het tijd om een domeinnaam te registreren. Een domeinnaam is het adres van je webshop op internet. Let op: registreer altijd je domeinnaam met een .nl-extensie als je een Nederlandse webshop opent. Dit is belangrijk voor de vindbaarheid van je webshop in Nederland.

3. Kies een webhostingpakket

Om je webshop online te kunnen zetten, heb je een webhostingpakket nodig. Bij een webhostingpakket huur je een plekje op een server. Op die server kun je dan je webshop plaatsen, zodat mensen je webshop kunnen bezoeken.

4. Kies een webshopscript of -software

Als je eenmaal een domeinnaam en een webhostingpakket hebt, is het tijd om een webshopscript of -software te kiezen. Er zijn verschillende soorten webshopscripts en -software beschikbaar. Welk pakket je kiest, is afhankelijk van je eigen wensen. Wij raden het aan om Shopify te gebruiken. Een shopify webshop laten bouwen is erg handig aangezien je vervolgens volledige controle hebt over je eigen webshop.

5. Design je webshop

Nu je webshopscript of -software is geïnstalleerd, is het tijd om je webshop een mooi design te geven. Kies een design dat bij je product of dienst past en maak je webshop aantrek voor je bezoekers.

6. Voeg je producten of diensten toe

Als je webshop er mooi uitziet, is het tijd om je producten of diensten toe te voegen. Zorg ervoor dat de producten of diensten die je toevoegt, aantrekkelijk zijn voor je bezoekers.

7. Promoot je webshop

Als je webshop online staat, is het belangrijk om deze te gaan promoten. Zorg ervoor dat je webshop goed vindbaar is in zoekmachines als Google en Yahoo. Gebruik ook social media om je webshop onder de aandacht te brengen.

Geef een antwoord