Auto ongeluk: wat moet ik allemaal regelen?

whiplash advocaat

Het zal je maar gebeuren: een auto ongeluk met een vervelende afloop. Rijdt een auto zomaar op de achterkant van jouw auto en zit je dan met enorme schade aan de auto en misschien ook nog wel een whiplash erbij. Nachtmerrie. Het is een goede vriend van mij afgelopen weekend overkomen en dat is dan ook de aanleiding geweest voor mij om een blog te schrijven hierover. Waar moet je allemaal aan denken bij een auto ongeluk überhaupt? En wat nou als je ook lichamelijke klachten aan het ongeluk overhoudt? Lees maar verder!

Schade aan de auto

Schade aan de auto is vervelend. Uiteraard geldt dat alle schadepapieren moeten worden ingevuld door beide partijen voor ieder zijn eigen weg weer gaat. Na het invullen van de schadepapieren zul je moeten nagaan of het verstandig is om verder te rijden. Weet je niet in welke gevallen je niet zou mogen doorrijden? Dit is helaas niet duidelijk aan te geven. Vaak komt hier gezond verstand bij kijken. Je mag in ieder geval niet lang de weg indien onderdelen van de auto, zoals de bumper, loshangen. Het gevaar dat hierbij komt kijken is dat de bumper losraakt en op de weg komt, waardoor een andere auto zou moeten uitwijken of er zelfs tegenaan rijdt en wellicht een ongeluk kan worden veroorzaakt. Ook is het niet toegestaan om bijvoorbeeld met een kapot achterlicht te rijden, maar je zou de auto wel naar de garage kunnen rijden in een dergelijk geval. Mocht er vloeistof uit de auto lekken of bepaalde lampjes branden in het dashboard, bel dan de garage om de auto op te laten halen.

Letselschade

Een auto ongeluk kan helaas ook heftigere gevolgen hebben, zoals letselschade. De meest voorkomende letselschade ten gevolge van een auto ongeluk is een whiplash. Een whiplash kan worden veroorzaakt wanneer een auto achterop jouw auto knalt. Een whiplash is heel vervelend en kan een langdurige gevolgen hebben. Dat de schade op de auto door de verzekering wordt verhaald op de andere partij, is vanzelfsprekend. De lichamelijke schade is echter minder vanzelfsprekend. Dit zul je zelf moeten doen of door middel van een whiplash advocaat. Dit laatste heeft die vriend van mij gedaan, omdat hij zelf al genoeg bezig was met bijkomen van het ongeluk. De advocaat van Brugman regelde de inning van de materiële schade en tevens het smartengeld. De vriend van mij kon namelijk een geruime tijd niet werken door de whiplash en wilde hier graag een schadevergoeding voor zien. Brugman heeft dit volledig op zich genomen. Schakel dan ook altijd een whiplash advocaat in voor ernstige gevallen.

Geef een reactie