Allebei gek van films en muziek

Er zijn vele opzichten waarin mijn vriendin en ik van elkaar verschillen, maar gelukkig delen we beiden wel een enorme liefde voor films en muziek. We hebben elkaar dan ook leren kennen op een dancefestival. Ze viel me op door haar manier van dansen. Misschien heb ik te veel chick flicks gezien, maar het was echt net zoals zo’n bekende filmscène waarbij je alleen haar ziet en de rest van de omgeving vervaagt. Hoe ik het me herinner liep ik dan ook in een soort trance naar haar toe, volledig gebiologeerd door haar verschijning. Femke zegt dat ik simpelweg ineens voor haar stond en we zowat een uur met elkaar hebben gedanst, zonder iets tegen elkaar te zeggen. Zij stelde voor samen een drankje te halen en toen bleken we uiteraard allebei dezelfde dj’s en bands tof te vinden. We wisselden onze nummers uit en zijn toen weer teruggegaan naar de dansende massa. Daarna zouden we nog vaak naar festivals gaan, maar dan onder andere met elkaar.

Eerste gezamenlijke aankoop

Aangezien we al praktisch maanden bij elkaar woonden, alleen dan nog niet officieel, besloten we op een gegeven moment de knoop door te hakken. Al na acht maanden na onze eerste ontmoeting waren we ineens elkaar huisgenoot. Een van de eerste dingen die we samen aanschaften, was een soundbar met radio. We wilden een betere geluidservaring als we thuis films keken. Daarnaast hebben we een soort vreemd ochtendritueel ontwikkeld, waarbij we analoge radio opzetten en het heerlijk vinden op die manier wakker te worden. We douchen en ontbijten dan bijna zonder een woord tegen elkaar te zeggen, maar luisteren alleen naar de radio. Genieten vinden we dat. We konden daarbij kiezen tussen een soundbar met tuner of eentje met wifi. De eerste was goedkoper, maar met de tweede optie konden we ook streamingsdiensten zoals Spotify en ook internetradio afspelen. Aangezien het regelmatig naar dancefeesten gaan al behoorlijk wat geld kost, hebben we toch voor de goedkopere optie gekozen. Wel vonden we het belangrijk dat er een subwoofer bij zat, zodat de bass-geluiden van goede kwaliteit zouden zijn.

Dubbel en dwars genieten

We zijn allebei super blij met de soundbar. Het geluid bij films is nu veel beter. Acteurs kunnen we beter verstaan, omdat het systeem specifiek spraak ondersteunt. We genieten er nu nog meer van films te kijken, omdat door het goede geluid de filmervaring intenser is. Favoriete series zijn we nu opnieuw aan het kijken. Tegen iedereen in mijn omgeving van wie ik weet of hoor dat ze net zo gek zijn op films en series zoals Femke en ik, zeg ik: soundbar kopen! Dan vertel ik bijvoorbeeld dat soundbar-systemen over het algemeen goedkoper zijn dan uitgebreide home cinema systemen met meerdere speakers, terwijl je er hetzelfde effect mee kan krijgen. En niet te vergeten dat je er ook radio mee kan luisteren. Want er zijn vast meer mensen die daar net zo warm voor lopen zoals Femke en ik in de ochtend!

Geef een antwoord