Geef je werkplek de uitstraling die het verdiend!

Heb jij ook een werkplek die er een beetje sfeerloos uitziet? Dan schrijf ik deze blog voor jou! Ook ik had er al een tijdje last van mijn. Mijn eigen plekje op werk voelde niet echt als mijn eigen plek. Het klinkt misschien wat zweverig, maar ik miste een stukje persoonlijkheid en sfeer op mijn werkplek. Iedereen kent het wel, je werkplek is vaak akelig opgeruimd of juist andersom akelig rommelig. Voor mij was het rommelige misschien het enige stukje persoonlijkheid dat ik tot nu toe aan mijn werkplek had toegevoegd. Maar zoals is bewezen zorgt een rommelige werkplek er ook voor dat je zelf als medewerker ook rommelig te werk gaat. Mijn werkplek is inmiddels opgeruimd en geordend zodat ook ik gestructureerd kan werken. Maar hoe heb ik er nou voor gezorgd dat mijn werkplek een beetje uitstraling heeft gekregen? Ik heb een aantal ledstrips in mijn kantoor geïnstalleerd! 

Hoe creëer je nou sfeer op je werkplek?

Het creëren van sfeer op je werkplek is niet de gemakkelijkste klus, maar ook zeker niet de moeilijkste klus die je uit zal voeren. Toch is een sfeervolle inrichting van je werkplek niet prioriteit nummer één. Die prioriteit ligt namelijk bij het daadwerkelijke werken en je baas trots maken. Toch kwam ik er al snel achter dat als mijn werkplek iets meer uitstraling en sfeer uitdraagt, ik ook gelijk een stuk harder en fijner kon werken. Ik heb wat onderzoek op het internet gedaan en vooral de belichting van je werkplek bleek een belangrijk onderdeel van de sfeer. Ik noemde net al dat ik een aantal ledstrips heb laten installeren en dat was een schot in de roos. De statische en ietwat saaie TL-verlichting werd hier wat meer indringend door en mijn kantoor kreeg steeds meer een huiselijke sfeer. Aan de ene kant heb ik nu voldoende licht, maar ook sfeervol licht!

Wat kun je zelf doen?

Uiteraard heeft niet iedereen zoals ik de luxe dat hij of zij zijn of haar werkplek zomaar naar wens mag inrichten. Toch als je merkt dat jouw werkplek je tegenhoud in je werkzaamheden, is het een goed idee om hiermee naar je baas te stappen. Leg hem of haar de situatie uit en benadruk dan ook dat jij alleen maar harder gaat werken als je jouw werkplek sfeervoller in mag richten. Ik weet dat bijna zeker dat jouw baas gelijk overstag gaat, want welke baas wil er nou geen medewerker die uit zichzelf opties benoemd zodat er harder gewerkt kan worden.

Geef een antwoord