Trend voor 2020: een duurzaam kerstpakket

Als ondernemer kun je er voor kiezen tijdens de kerst je werknemers of andere zakelijke relaties en klanten, een mooi kerstgeschenk te geven. Dit jaar lijkt er een trend te zijn om bij het uitzoeken van kerstgeschenken te letten op de duurzaamheid van de producten. Steeds meer werknemers waarderen dit en je cadeau is net zo leuk! Ga daarom dit jaar eens na of ook jij een duurzaam kerstpakket kunt geven. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.

Duurzaam?

Duurzame producten wil zeggen dat ze zijn geproduceerd op een maatschappelijk verantwoorde manier, dus goed voor mens en milieu met duurzaam of gerecycled materiaal. Bij het uitzoeken van een kerstpakket kun je vrij gemakkelijk nagaan of de producten op deze manier zijn gemaakt. Neem bijvoorbeeld een biologische wijn of chocola met het Fairtrade label. Ook kun je letten op het verpakkingsmateriaal. Het is onnodig om alle producten los in plastic te hebben verpakt, zeker niet in een pakket. Daar zijn allerlei alternatieven voor zoals een bamboe kistje met losse producten er in.

Pakketten met een thema

Er zijn veel websites die speciale duurzame kerstpakketten aanbieden. Zo heb je volledige plasticvrije pakketten, biologische voedselpakketten of pakketten met producten voor de tuin. Ook kun je er voor kiezen om mensen een tegoedbon te geven waarmee ze zelf hun producten kunnen uitzoeken, of kies voor een enkel luxe product waar iemand echt wat aan heeft. Dit zijn alternatieven waarmee je niet verliest in waarde van het cadeau, maar wel een steentje bijdraagt.

Klein en bedachtzaam

Daarbij kun je overwegen om juist om kleine cadeaus in een pakket te geven. Een kerstattentie hoeft niet altijd duur en groot te zijn om te laten zien dat je waardering hebt voor zakelijke relaties, klanten of personeel. Grote pakketten worden soms met allerlei producten gevuld die iemand eigenlijk niet gebruikt, waardoor het zonde is om te geven. Simplistische productsamenstellingen kunnen daarom ook bijdragen aan een duurzaam kerstgeschenk.

Bij TEZET kun je voor zowel een kleine afname als een grote afname leuke goedkope kerstpakketten terecht. Deze worden zorgvuldig samengesteld met snoepwaar, zoals chocola dat UTC gecertificeerd is, non-food zoals een mooie mok en een nuttige verpakking, zoals een koekblik in sfeervolle kerstkleuren. Bij elk pakket kun je een persoonlijk kaartje toevoegen, wat het des te meer waarde geeft. Bovendien krijg je een hogere korting wanneer je meerdere pakketten in één keer besteld. Dus ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeau personeel, dan kun je hier je slag slaan!

Geef een antwoord