Eigen bedrijf

Precies 1 januari was het zover ik ging voor mijzelf beginnen. Ik liep al een tijdje rond met het idee om voor mijzelf te beginnen maar ik wist nooit zo goed waar ik moest beginnen. Samen met mijn man heb ik alles goed voorbereid en het tot op het puntje uitgezocht. Vandaag gaat mijn blog over welke stappen ik allemaal heb genomen om 1 januari mijn eigen bedrijf te beginnen. Het was super spannend en mega hard werken maar het resultaat mag er zijn.

 

Het bedrijf

Ik heb jaren lang voor dezelfde interieur designer gewerkt en deed dit altijd met heel veel plezier, maar toch wist ik zeker dat ik ooit voor mijzelf wilde beginnen. Mijn kinderen zijn vorige jaar 6 en 8 jaar oud geworden en doen veel dingen steeds meer zelfstandig voor mij het perfecte moment om voor mijzelf te beginnen. Maar ja hoe doe je dat? Je kan online ontzettend veel vinden op het opstarten van een eigen bedrijf en welke stappen je allemaal moet ondernemen. Eigenlijk begint het allemaal bij de kamer van koophandel daar schrijf je officieel in. De kamer van koophandel heeft mij ontzettend goed geholpen en begeleid in het voor traject. Samen met mijn man verzon ik de naam van het bedrijf, dit vond ik super leuk om te doen en door een naam wordt het echt officieel.

 

Het pand

Nu ik officieel ben begonnen als interieur designer is het tijd om te kijken waar ik mij ga vestigen. Op het moment voldoet mijn home office als tijdelijke oplossing prima maar ik heb straks als er meer opdrachten binnenkomen toch meer ruimte nodig. Via via kwam ik in contact met een man die nog iemand zocht die de andere helft van zijn kantoor wilde huren. Dit was een prachtig leuk kantoor waar ik straks de boven verdieping krijg. De locatie is ook helemaal perfect dus mijn geluk kan niet op. Thuis alles in noppenfolie gepakt en verhuizen maar. De inschrijving is rond en het pand is er nu nog de klanten. Belangrijk nu is de marketing en hoe wil ik die gaan doen. Zelf heb ik vorige week super mooie businesscards laten drukken die ik aan potentiële klanten kan geven. Voor de marketing heb ik hulp in geschakeld van een goede vriendin die mij voor een vriendenprijsje wil helpen, weer een gelukje. Volgende week gaat mijn blog over de volgende stappen en mijn eerste officiële klant! Tot volgende week

Geef een antwoord