De basis van een internet entrepreneur worden

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die via het internet geld verdienen. Het internet is een van de grootste revoluties in de geschiedenis van de mensheid geworden. Amazon, de E-commerce website is nu het meest succesvolle bedrijf ter wereld en de eigenaar, Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Het is dan ook niet gek dat steeds meer entrepreneurs proberen om via het internet hun geld te verdienen. Maar wat houdt het precies in om een internet entrepreneur te zijn? Hoe verdien je goed geld. Dat is wat we in dit artikel bespreken. Er zijn natuurlijk vele verschillende niches en manieren om geld te verdienen met het internet maar in dit artikel bespreken we eigenlijk de basisstructuur die altijd geld.

Product of service

Net zoals elk ander bedrijf begint het natuurlijk bij een product of service. Je zult je service natuurlijk primair via het internet aanbieden. De meest populaire service die tegenwoordig door internet entrepreneurs wordt aangeboden is informatie in de vorm van coaching of een cursus. Het mooie hieraan is dat er weinig productiekosten zijn en de cursus gemakkelijk aan heel veel mensen te verkopen is. Qua producten kiezen entrepreneurs meestal voor een E-commerce winkel. De producten die worden aangeboden op zo’n winkel kunnen veel verschillen maar over het algemeen kiezen mensen ervoor om producten goedkoop via China in te kopen en daarna op websites zoals Amazon of Bol.com te verkopen. Ook Shopify is een populair E-commerce platform.

Marketing en audience

De stap waar het internet het best tot zijn recht komt is natuurlijk de marketing en het vinden van publiek. Entrepreneurs promoten hun service of product via sociale media en bouwen door content strategieën een groot publiek op. Een andere zeer populaire strategie is om proberen hoog voor bepaalde zoekwoorden in Google te komen. Denk er bijvoorbeeld aan dat als je een gezondheidscoach bent, je graag bovenaan wilt komen wanneer mensen ‘gezondheidscoach’ googelen. Dit wordt SEO ofwel search engine optimization genoemd en gebeurt onder andere door linkbuilding. Je kunt linkbuilding zelf doen of linkbuilding uitbesteden.

Verkoop

Je moet het product of de service ook nog aan je publiek verkopen. Veel entrepreneurs maken gebruik van een zogenaamde opt-in strategie. Ze vragen de mensen die op hun website landen niet meteen om het product te kopen maar bieden eerst gratis informatie aan in de ruil voor een e-mail adres. Pas daarna bieden ze het product of de service aan in de verkoop.

Geef een antwoord