Een dag als rij instructeur

We leven in een wereld waarin we andere levens enorm interessant vinden en ook onze eigen levens graag met de buitenwereld delen. Zo komen we in contact en krijgen we meer begrip van elkaar. In deze blog vertel ik je over een dag in het leven van een rij instructeur. Waar krijg je mee te maken en wat kun je verwachten na een opleiding Rijinstructeur te hebben afgerond? Lees je mee?

Vroege ochtend

De dagen beginnen al vroeg. Natuurlijk ligt het allemaal een beetje aan de planning van de dag maar je kan zomaar om acht uur al de eerste leerling in je auto hebben zitten, of eerder zelfs! Veel mensen doen de rijlessen immers naast hun werk of studie dus de tijden lopen enorm uiteen. Vroeg uit de veren dus! Kopje koffie en een ontbijtje en voor je het weet, ben je alweer onderweg. Afhankelijk van het aantal uren dat je moet maken, kan het zomaar zijn dat je met een vroege start ook vroeg klaar bent. Dan kan je nog mooi van de middagzon genieten!

De dag door

Gedurende de dag leer je mensen van allerlei niveaus hoe ze veilig onderdeel worden van het verkeer en hoe een auto werkt. De één pikt het snel op en de ander doet er wat langer over. Wanneer je persoon A hebt afgezet en doorrijdt naar persoon B kan je je voorstellen dat de omgeving verandert. De één woont in de stad en de ander op het platteland. Zo is de route nooit hetzelfde. Je moet de omgeving goed kennen zodat je weet wat waar op een veilige manier geleerd kan worden, naast gas geven en sturen.

Ieder mens is anders

En die verschillende mensen dat is één van de mooiste dingen aan dit werk. Je leert mensen vanaf een gepaste afstand kennen. Ieder wil een rijbewijs voor een andere reden. Soms is het een simpel gevalletje: 18 is autorijden. Soms hebben mensen, vaak later in hun leven, een specifiekere reden om dat papiertje te willen behalen. In de auto hoor je daar over en leer je mensen van alle achtergronden kennen.

Geen dag hetzelfde

Zo zie je dus dat geen dag hetzelfde is. Maar doordat de auto en de regio een blijvende factor zijn, is het niet zo dat je je elke dag maar moet afvragen hoe de dag er in zijn totaal uitziet. Een deel is natuurlijk ook de gewenning van het werk.

Geef een antwoord