Waarom je wél mee zou moeten doen aan de Black Friday-gekte

Sommige mensen kijken er al maanden naar uit, terwijl anderen helemaal gek worden van alle reclames die via de tv, social media en de mailbox naar hen toegezonden worden. Zelf heb ik ook lange tijd in dat laatste kamp gezeten. Vorig jaar moest ik echter hoognodig een nieuwe wasmachine kopen, precies rond de Black Friday-periode. Ik besloot het er toch maar een keer op te wagen, en werd blij verrast. In dit blog zal ik proberen om jullie te overtuigen van de positieve kanten. Daarnaast zal ik vertellen hoe ik het zelf destijds heb aangepakt.

Stap 1: Prijs alerts instellen

Zelf was ik ervan overtuigd dat Black Friday één grote scam was. Ik was bang dat de prijzen vlak voordat de acties begonnen met honderden euro’s omhoog werden gegooid, zodat ze een week later konden doen alsof de prijs tijdelijk met 60% was gedaald. Nu moet ik toegeven dat een aantal webshops dit inderdaad doet. Als je zeker wil weten dat je echt een goede deal scoort, kun je een prijs alert instellen. Die volgt een bepaald product een tijd lang en geeft jou een seintje wanneer er een verandering in de prijs plaatsvindt. Stel dit een aantal weken van te voren in, wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goede laptop Black Friday deal.

Stap 2: Vergelijk verschillende producten en winkels

Als je eenmaal weet wat je wil gaan kopen, ga dan nog eens verder op onderzoek uit. Welk merk laptop wil je bijvoorbeeld? En waar ga je het kopen? Een aantal winkels wordt altijd druk bezocht, dus maak van te voren een lijstje waar je allemaal terecht kunt voor jouw product. Is er een overbelasting op de website vanwege Bol com Black Friday drukte? Er zijn dan vast nog wel andere webshops, maar het is wel belangrijk dat je dit tijdig weet.

Stap 3: Schrijf de data in je agenda

Dit lijkt misschien een beetje overdreven, maar ik zal het uitleggen. De officiële datum van Black Friday in Nederland is 27 november 2020. Nu is het echter zo dat veel winkels de drukte proberen te spreiden. Hiermee willen ze voorkomen dat hun websites vastlopen en dat de klantenservice overbelast wordt. Als oplossing kiezen zij ervoor om een aantal acties eerder te laten beginnen. Het kan dus zomaar zijn dat jouw favoriete laptop al een week voor Black Friday in de aanbieding is. Dit wil je natuurlijk niet mislopen. Schrijf daarom dus per winkel op wanneer je welke deals kunt verwachten.

Als je het goed plant, kan Black Friday een erg leuke dag worden. Ik hoop jullie daarvan overtuigd te hebben en wens jullie alvast veel succes!

Geef een antwoord