De voordelen en nadelen van vrachtwagenchauffeur zijn

Vrachtwagenchauffeur, het is een van de belangrijkste beroepen geweest van de afgelopen honderd jaar. Sinds de opkomst van nieuwe transporttechnieken zoals het vliegtuig en snellere schepen is wereldwijd het goederenvervoer gigantisch toegenomen. Het is niet voor niets dat bijna al onze producten in het buitenland geproduceerd worden. Tegelijkertijd is er binnenlands natuurlijk ook gigantisch veel vervoer over de weg. Vrachtwagens rijden door heel Europa, en natuurlijk ook in Noord-Amerika, gigantische afstanden. Werken als vrachtwagenchauffeur kan ontzettend leuk zijn maar is niet voor iedereen weggelegd. In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van werken als vrachtwagenchauffeur.

Vrijheid

Het eerste grote voordeel van vrachtwagenchauffeur zijn is natuurlijk de vrijheid. Je zult door heel Europa rijden en dus een fantastisch gevoel van vrijheid hebben. De ene dag zul je onder de Spaanse zon langs de kust rijden, een week later rijd je in de sneeuw door de Alpen. Je hebt daarnaast ook de vrijheid om te bepalen hoeveel en wanneer je rijdt. Ben je bijvoorbeeld een nachtmens? Dan kun je gewoon gedurende de nacht rijden en overdag slapen. Dit is vaak ook nog eens verstandig aangezien het gedurende de nacht een stuk rustiger is op de weg. Op deze manier kun je dan lekker doorrijden. Je krijgt als vrachtwagenchauffeur namelijk betaald voor de hoeveelheid kilometers die je rijdt.

Plezier op de weg

Werken als vrachtwagenchauffeur is natuurlijk vooral voor mensen die graag autorijden. Voor de meeste mensen is autorijden simpelweg een manier om van A naar B te komen maar voor sommige mensen is autorijden het leukste wat er is. Als je graag voor je plezier de weg op gaat dan is vrachtwagenchauffeur worden misschien iets voor jou. Het is ook mogelijk om als zzp’er te werken als vrachtwagenchauffeur. Je hebt dan nog meer vrijheid en verdient meestal ook meer. Maar je zult vaak zelf wel moeten investeren in een eigen vrachtwagen. Maar als je ambitieus bent kun je zelfs meerdere vrachtwagens aanschaffen en een eigen transportbedrijfje beginnen.

 

Veel van huis

Een van de nadelen van vrachtwagenchauffeur zijn is wel dat je veel van huis bent. De meeste vrachtwagenchauffeurs zijn zo’n 300 dagen per jaar op de weg. Als je vrijgezel bent en graag reist is dit natuurlijk niet zo’n probleem. Maar wanneer je een vriendin of vrouw en kinderen hebt dan kan het best moeilijk zijn om zo vaak niet thuis te zijn.

Altijd op weg

Altijd op weg zijn is natuurlijk heel leuk maar het kan ook vermoeiend worden. Je krijgt als vrachtwagenchauffeur betaald voor het aantal kilometers dat je aflegt dus veel vrachtwagenchauffeurs rijden zoveel mogelijk. Dit betekent dat je lange dagen op de weg bent.

Geef een antwoord