Een eigen kledingwinkel

Twee jaar geleden ben ik begonnen met werken bij een kledingwinkel. Kleding is mijn passie. Ik struin het liefst elke avond elke online kledingwebsite af op zoek naar de nieuwste mode en goedkope kleren. Ik ga vaak naar Amsterdam toe om hier in een vintage winkel goedkoop dure merken te kunnen scoren. Ik vind het heel belangrijk om kleren te kunnen passen. Er is namelijk nog een reden dat ik naar vintage winkels ga en online alleen maar kijk. De bezorgdiensten zijn niet goed voor milieu. Je kan vier verschillende soorten maten bestellen en de drie, of vier, verkeerde weer terug sturen. Soms worden deze teruggestuurde kleren vernietigd, en de dubbele busritjes zijn verantwoordelijk voor heel veel uitstoot. Om deze redenen vind ik het heel belangrijk dat mensen in een winkel hun kleren kopen. Toch zie ik vaak dat mensen van mijn leeftijd, rond de 20, niet goed uit de voeten kunnen in een winkel. Het aanbod is toch vaker een mismatch dan een match. Om deze reden besloot ik om te stoppen met mijn werk bij een kledingwinkel, en een eigen bedrijf te starten.

Een pand

In het winkelcentrum vlakbij mijn huis staat een pand leeg. Het is een van de weinige panden die twee lagen heeft. Boven de andere winkels zit een parkeergarage of huizen. De eigenaar van het huis boven dit pand heeft het een aantal jaar geleden verkocht aan de eigenaar van het winkelpand. Door de tweede verdieping was dit pand wel iets duurder, maar ik had dit nodig voor mijn kantoor. Ik wilde namelijk een soort alternatieve webshop opzetten. Mensen kunnen online shoppen in een goede online ruimte met duidelijk maten en pasvormen. De kleren worden alleen niet bezorgd, maar kunnen worden opgehaald in de winkel. Ik zorgde ervoor dat op de website duidelijk stond dat het alleen voor ophalen in Pijnacker (waar ik mijn winkel heb) en omstreken is.

Inrichten

Voor het kantoor had ik een zakelijke desktop pc nodig. Vanaf hier kon ik dichtbij mijn winkel zijn en de webshop goed in de gaten houden. Ik wilde geen laptop, dan zou ik namelijk mijn werk mee naar huis nemen. Op de website stonden duidelijk mijn werkuren. Het kantoor werd verder ingericht met veel planten en duurzame materialen. Dit paste voor mijn gevoel heel goed bij mijn imago. De winkel beneden kreeg dezelfde soort sfeer. Ik liet zelfs een kleine waterval in de hoek installeren voor het geluid van vallend water. De winkel en kantoor waren klaar voor gebruik.

Geef een antwoord