Tips voor leuke uitjes met je kids

elektrische-moederfiets

De zomervakantie is in volle gang en grote kans dat je, je kids af en toe een beetje zal moeten vermaken. Dit kan natuurlijk in en rondom het huis zijn maar soms moeten de kleine energiebommetjes er gewoon even tussenuit. In dit blog daarom een aantal leuke uitjes voor met je kids deze zomer.

Een dagje fietsen

Zijn jouw kids al zeer handig op de fiets? Neem ze dan een dagje mee uit fietsen. Zeker als het lekker weer is buiten is dit voor zowel jong als oud een heerlijke onderneming. Zoek een bos of natuurgebied in je omgeving en fiets hier met je kinderen naartoe. Je kunt rechtstreeks gaan of met een kleine omweg. Het is maar net hoeveel kilometers ze aankunnen. Maak van te voren een heerlijke picknick klaar en verras je kids halverwege de fietstocht met heerlijke broodjes, limonade en anders lekkers. Laat ze even lekker uitrazen in het bos of natuurgebied voordat je weer op weg naar huis gaat. En heb je een kleine die nog helemaal zelfstandig kan fietsen? Haal dan gewoon weer je kinderzitje tevoorschijn en monteer deze op je elektrische moederfiets. Voorop is natuurlijk wel het leukste want dan kan hij of zij volop genieten van het uitzicht. Mand of fietstassen gevuld en wel achterop en op naar een heerlijke dag.

Een dagje naar de dierentuin

Kinderen zijn gek op dieren en daarom is de dierentuin vaak ook een hele leuke onderneming voor ze. En zijn je kinderen al een aantal keer in Artis of een andere dierentuin geweest? Neem ze dan eens mee naar een iets minder bekende dierentuin. Ooit gehoord van Langoed Hoenderdaell of Sanjes Zoo? Nee, wij dus ook niet. Toch schijnen dit een van de leukste dierentuinen in Nederland te zijn. Op Landgoed Hoenderdaell vind je de meeste bijzondere dieren bij elkaar. Op dit landgoed lopen leeuwen, apen, alpaca’s en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard. Sansjes Zoo heeft meer iets weg van een speelpark/kinderboerderij waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Er wonen wel 40 verschillende soorten dieren in dit park en sommige mag je zelfs aaien en knuffelen.

Een dagje naar het zwembad

En mocht het nou echt heel warm zijn neem je kids dan mee naar een zwembad. Heerlijk een dagje de verkoeling opzoeken en het mooie van het zwembad is dat ze niet heel veel kanten op kunnen. Op het strand kan het nog wel eens gebeuren dat ze per ongeluk de weg kwijtraken. Hier zul je in een zwembad minder snel last van hebben. Neem een goed boek mee of een andere volwassenen zodat niet alleen de kinderen maar ook jij een welverdiende leuke dag hebt.

Geef een antwoord