De kattenbak kent veel verschillende varianten

Kattenbak

De kattenbak is een essentieel onderdeel van het leven van een kat en zijn of haar baasje! Aangezien ik zelf een katteneigenaar ben, weet ik dat als geen ander. Het liefst koop je al voordat je een kat koopt of krijgt een kattenbak, zodat ze direct gewend zijn aan het toiletteren op zo’n bak. Voor sommige katten is het namelijk best een opgave. Mijn kat heb ik gekregen van een familie die ook honden had. Ze was zo bang dat ze eerst een maand niet naar de kattenbak durfde bij mij. Gelukkig is dat nu opgelost, maar het kan echt een smeerbende worden zonder kattenttoilet in huis! Veel meer over dit ondergewaardeerde item lees je in deze blog, veel leesplezier!

Essentieel voor ieder kattenbaasje: de kattenbak

Elke katteneigenaar weet, niets is meer essentieel voor een kat dan water, voedsel en een kattenbak. Die kattenbak is nog niet eens de hoogste prioriteit van de kat. Die doet het uiteindelijk wel waar hij of zij wil. Voor het baasje is een toilet voor zijn of haar katje echter wel van groot belang. Niemand wil dat een kat overal in huis naar de wc gaat. Dat zou een grote smeerboel worden. Daarnaast heeft een baasje vaak nog een andere wens. De kattenbak moet wel passen in het interieur van het huis. Het zijn namelijk toiletten die nog wel wat ruimte innemen, en er zijn heel veel lelijke soorten verkrijgbaar. Gelukkig is in de dierenwinkel of online ook genoeg aanbod in mooie kattenbakken! Zo kan het dier in stijl naar het toilet gaan, en heeft het baasje nergens meer last van!

Wat voor soorten kattenbakken zijn er

Er zijn ontzettend veel bakken waar je als baasje uit kan kiezen. Als eerste zijn er talloze opties wat betreft kleuren en prints. Je hebt de gekste bakken, maar ook gewoon klassieke, stijlvolle bakken die in veel interieuren goed passen. Ook zijn er verschillende types. Zo zijn er verschillen tussen een open bak of een bak met deksel. De open bak is geschikt voor katten die anders niet naar de wc gaan op de bak. De bak met deksel is ook nog in verschillende soorten verkrijgbaar. De meest gangbare bak is eentje met een klep of gat aan de voorkant. De klep voorkomt dat geurtjes zich verspreiden in de ruimte waar de bak staat, maar kan er wel voor zorgen dat sommige katten niet naar binnen durven. Tot slot heb je ook nog bakken waar de opening aan de bovenkant zit in plaats van aan de voorkant. Deze is voor de avontuurlijke kat geschikt!

Waar koop je de perfecte kattenbak?

Je hebt twee opties, of je koopt online of je koopt in een dierenwinkel. Tegenwoordig zijn er ook veel online dierenwinkels! Dit is erg handig, want je merkt dat steeds meer dierenwinkels dicht gaan of maar een klein assortiment aanbieden. Online heb je nog steeds de expertise van een dierenwinkel, maar dan met het grotere aanbod wat met online shoppen gepaard gaat! Win-win dus!

Scoor je perfecte kattenbak voor je geliefde dier nu in een online dierenwinkel. Zo genieten beest en baasje beide van de mooiste bak!

Geef een antwoord