Het is tijd: voor tapijt

Wanneer we een huis kopen, wordt dat kaal aangeleverd. Een kaal huis is geen plek om te wonen. En dus moeten we de boel een beetje aankleden. We veranderen wat hier en daar, met een likje verf bijvoorbeeld. Zo maken we van een huis een thuis. Iets waar veel mensen naar kijken wanneer ze een huis kopen is de vloer. Houd je die zoals die is of moet daar een nieuw exemplaar in en zo ja, wat dan? Lang is tapijt uit de mode geweest, maar nu is het terug. Lees je mee?

Waarom kies je voor tapijt?

Tapijt is niet overal in huis handig, dat is logisch. In de keuken en de badkamer staat het niet alleen raar, je kan daar ook als het om het praktische aspect gaat beter tegels plaatsen. Maar op andere plekken in huis is het wel heel fijn. Bijvoorbeeld in de slaapkamers. Op die manier heb je nooit koude voeten als je uit bed stapt, je stapt op een warme zachte vloer. Dat is niet alleen voor je lichaam prettig, het geeft ook een veel gezelliger gevoel

De ideale oplossing

Goed, nu kan je naar de winkel rennen voor een rol tapijt. Maar net zoals bij alle andere vloeren zijn er tal van opties, ook als het om tapijt gaat. Zo heb je niet alleen rollen tapijt maar ook tapijttegels. Deze werken in feite hetzelfde als stenen tegels maar ze zijn dus gemaakt van een zacht materiaal. Het is ideaal want restpartij tapijttegels zijn heel goed schoon te houden en in het geval van beschadiging vervang je de tapijttegel gewoon door een nieuw exemplaar. Je hoeft niet de hele vloer eruit te halen!

In huis of op de zaak

Tapijttegels zien we steeds vaker bij mensen thuis. Sommigen hebben het in de woonkamer als een soort kleed. Met de verschillende tegels kan je mooie vormen en patronen maken. Maar het wordt ook veel gebruikt in kantoorpanden. Daar dempen de tegels het geluid en zoals ik al zei, is het een type vloer dat gemakkelijk in onderhoud is.

Zo gelegd

Tapijttegels zijn zo gelegd. Kijk op de website van Tapijttegelhandel.nl en je ziet meteen wat je mogelijkheden zijn. Uiteraard kan je ervoor kiezen om het te laten doen, dat is een fluitje van een cent. Maar als je iets handiger bent aangelegd, kan je het met een beetje voorbereiding ook zelf doen. Een simpelere vloer is er niet!

Geef een antwoord