Hoe kies je de juiste afvalbak?

Het klinkt misschien onbelangrijk, maar deze dagen zijn er zoveel verschillende soorten afvalbakken, dat het toch nog ingewikkeld kan zijn om de afvalbak te kiezen die bij jou past. Zo verschillen de afvalbakken in grootte, vorm, hoe je hem open doet en hoeveel vakken er zijn. Er is geen perfecte afvalbak, en welke afvalbak het best bij jou past ligt er volledig aan wat je voorkeuren zijn en hoe je de bak gebruikt. In dit artikel geef ik advies en punten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste afvalbak voor jou huis.

 

De grootte van de bak

 

De eerste keuze die je moet maken is hoe groot de afvalbak moet zijn voor jouw benodigdheden. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel afval je gemiddeld per week verbruikt, wat over het algemeen afhangt van met hoeveel mensen je deze bak gebruikt. Als je met meer personen dezelfde bak gebruikt heb je een grotere bak nodig dan als je alleen woont. Ook als je een hobby of sport beoefent waar veel afval bij komt kijken kan je overwegen een grotere bak te nemen.

 

De manier van openen

 

Er zijn veel verschillende soorten afvalbakken. Afvalbakken die achter een deurtje zitten en automatisch open gaan. Of pedaalemmers die opengaan als je met je voet een pedaal indrukt. Of er zijn afvalbakken die een schuifopening hebben die je met de hand open en dicht moet doen. Over het algemeen maakt de manier van openen niet zoveel uit, en moet je gewoon kiezen wat je voorkeur is. Zelf ben ik een fan van pedaalemmers omdat ik het liefst niet aan de afvalbak zit met mijn vingers.

 

De vorm van de afvalbak

 

De vorm van de afvalbak is ook belangrijk. Rond of vierkant, breed of small, met één vak of meerdere. Als je veel grootte afvalstukken hebt, is het slim om een brede afvalbak te kopen, zodat je gemakkelijk alles erin kan gooien. Ook is het erg populair deze dagen om afval te scheiden. Een afvalbak met verschillende vakken maakt dit een stuk gemakkelijker, zodat je niet te maken hebt met losse zakken verspreidt in het huis. Bijvoorbeeld bij mijn ouders huis moest ik altijd naar een andere kamer om plastic weg te gooien in de zak, een afvalbak met meerdere vakken had dit probleem zo opgelost. Als je op al deze punten let ben je in staat de afvalbak te kiezen die het best bij jou past, veel succes.

Geef een antwoord