Hou je medewerkers tevreden

Dat de werknemers tevreden blijven, is essentieel voor het overleven van een bedrijf. Maar altijd maar het loon blijven verhogen, is ook niet handig voor het overleven. Een andere, goedkopere manier om werknemers tevreden te houden, is daarom door activiteiten te organiseren.

Sporttoernooi

Een sporttoernooi is een leuke werknemer activiteit om meerdere redenen. Allereerst, is het een sportieve activiteit waarbij medewerkers in beweging komen. Zeker voor kantoor muizen is dit een leuke afwisseling van de dagelijkse activiteiten. Naast het actieve voordeel, zit er ook een sociaal voordeel aan het organiseren van een sporttoernooi voor je medewerkers. Door een toernooi te organiseren met teamsporten, is het ook een bonding activiteit voor de medewerkers. Hierbij kun je ervoor kiezen om teams per functie te maken, om de samenwerking binnen functionele teams te verbeteren. Een andere keuze zou voor een teamsamenstelling uit meerdere functies bestaan, waardoor je meer connectie door het hele bedrijf krijgt. Hoewel sporten natuurlijk een leuke activiteit is, zijn er misschien ook mensen die moeite hebben met sporten door een blessure. Gelukkig is het tegenwoordig heel normaal om bijvoorbeeld met een enkelbrace of kniebrace te sporten. 

Borrel

Een wekelijkse borrel is een ander alternatief om werknemers tevreden te houden. Als er gewoon een vast budget is voor de borrel, is dit goedkoper dan salarisverhogingen. Je koopt gewoon een aantal snacks in, wat helemaal niet duur hoeft te zijn als je gewoon naar de lidl gaat. Een aantal flessen drinken en kratjes bier, en je bent klaar. Ook hier kunnen medewerkers mengen en met elkaar praten, wat hopelijk leidt tot socialisatie binnen het bedrijf. 

Jaarlijks feest

Buiten een wekelijkse borrel, kun je ook een jaarlijks feest organiseren. Op dit feest, kunnen de werkgevers hun waardering laten blijken voor de werknemers. Ook bij een feest kun je gewoon een budget opstellen. Doordat het een jaarlijks event is, zal het een grotere aangelegenheid worden. Dit zal wel iets meer planning verschaffen dan een borrel, maar zeker in een bedrijf met veel medewerkers, is dit een realistischere oplossing. Een borrel is vooral gezellig met een kleiner clubje, terwijl een feest juist geschikt is voor een groot publiek. Bij een feest zouden medewerkers bijvoorbeeld ook hun partner mee kunnen nemen. Een feest kan op allerlei verschillende tijden per jaar georganiseerd worden. Voorbeelden zijn met kerst, oud en nieuw, vlak voor de zomervakantie… Er zijn meerdere opties mogelijk, vooral afhankelijk van welke boodschap je de medewerkers mee wil geven als bedrijf. 

Geef een antwoord