Is een auto volgsysteem de beste oplossing voor je wagenpark?

Op het moment dat je efficiënter en productiever wilt omgaan met je wagenparkbeheer dan is het mogelijk om gebruik te maken van een auto volgsysteem. Een auto volgsysteem is de basis van iedere fleet management software en zorgt ervoor dat je in combinatie met GPS de exacte locatie van je voertuig kan zien. Daarbij komend kan je ook nog zien wat voor rijgedrag je chauffeurs hebben, wat de actuele status van het onderhoud is van je voertuig en dan zijn er nog vele andere voordelen te benoemen.

Welke voordelen heeft een auto volgsysteem?

Als je kiest voor een auto volgsysteem dan betekent dit dat je je wagenpark efficiënter en productiever inzet met betrekking tot de logistieke bedrijfsprocessen. Dit zorgt voor een hogere klanttevredenheid, lagere brandstofkosten en het verbetert ook nog eens de veiligheid van de werkomgeving. Je kan real time monitoren hoe je chauffeurs hun rijgedrag is en als er zich een incident voordoet, ze rijden roekeloos of overtreden de rijtijden-wet dan kan je hier een melding van ontvangen waar je dan ook bent met de mobiele app. Klanten zijn sneller tevreden, omdat ze real time updates kunnen ontvangen over de actuele status van hun order of bestelling en zo monitoren of deze bijvoorbeeld in het magazijn aankomt en waar het pakket of de pallet zich op dat moment bevindt. Tevens kan er een min of meer actuele aankomsttijd gegeven worden. Hierdoor hoeven ze niet meer de gehele dag thuis te wachten of kunnen ze zorgen dat er een dok vrij is om te lossen.

Andere voordelen van fleet management software?

Je kan tevens het brandstofverbruik en eventuele meldingen met betrekking tot het onderhoud van je voertuig inzien. Dit zorgt er weer voor dat je een effectievere planning kan maken voor je voertuigen en hun levensduur kan verlengen. Ook kan je betere rapportages schrijven, aangezien je een betere lange termijn analyse kan uitvoeren gebaseerd op de echte data die bekend is. Ook kan je bijvoorbeeld gebruik maken van geofence, dit is een tool waarmee je kan monitoren alles wat er zich binnen een bepaald gebied afspeelt. Het is een soort digitaal hek waar je een melding ontvangt als er zich personen of voertuigen verplaatsen. Dit kan je gebruiken voor vrachtwagens die wegrijden van het depot, maar tevens bijvoorbeeld kan je ervoor kiezen om een gevaarlijk gebied te bestempelen en het zo door te hebben op het moment dat een chauffeur deze binnenrijdt.

Geef een antwoord