Meer klanten in je winkel

Er zijn natuurlijk ontzettend veel grote winkelketens in Nederland die alles hebben geautomatiseerd. Tegelijkertijd zijn er gelukkig ook nog altijd veel winkels van kleine ondernemers. Voor deze ondernemers is het ontzettend belangrijk om een constante flow van klanten te hebben gedurende het gehele jaar. De inkomsten uit die winkels zijn essentieel voor de ondernemer om van te leven. Er zijn vele tips en tricks die ondernemers kunnen gebruiken om meer klanten in hun winkels te krijgen. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks. We gaan zowel in op ouderwetse marketingstrategieën als meer moderne marketingstrategieën.

De winkel zelf

Wanneer je winkel is gepositioneerd in een drukke straat zullen er dagelijks natuurlijk veel klanten langslopen. Dit betekent dan ook dat het ontzettend belangrijk is dat je winkel er aantrekkelijk uitziet vanaf de binnenkant en buitenkant. Dit zal een grote invloed hebben op de hoeveelheid mensen die naar binnen komen. Zorg ervoor dat je de winkel altijd goed schoonmaakt zowel de binnenkant als de buitenkant. Je kunt bijvoorbeeld een gevelreiniging doen zodat je winkel er goed verzorgd uitziet. Lap daarnaast natuurlijk ook regelmatig de ramen en plaats de meest verkochte items voor de ramen. Dit mensen uitnodigen om naar binnen te lopen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van uithangborden. Natuurlijk is het logisch om wat promotiemateriaal op deze borden te plaatsen. Maar je kunt het ook creatiever aanpakken. Een creatieve grappige zin op het uithangbord is een fantastische manier om mensen naar binnen te lokken. Dit zie je veel gedaan door bars bijvoorbeeld.

Online marketing

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om online je bedrijf te promoten. Je kunt dit via verschillende sociale media doen zoals YouTube, Instagram en Facebook. Je kunt organisch promotiemateriaal plaatsen maar ook betaalde advertenties plaatsen. Het is ook belangrijk een website te hebben en te zorgen dat de winkel te vinden is in google maps.

Op deze manier kun je zelfs wanneer je winkel niet op een zeer drukke prominente straat geplaatst is nog steeds via het internet veel klanten trekken. Dit is zeker een goed idee wanneer je een speciaalzaak hebt of een unieke winkel hebt. Het is belangrijk om te begrijpen dat wanneer je voor online adverteren betaalt je al heel veel mensen kunt bereiken met kleine advertentiebudgetten. Dit is natuurlijk fantastisch aangezien je, zeker als je goed target, al veel nieuwe klanten kunt krijgen met een kleine investering.

Geef een antwoord