Tips bij het geven van een huisfeestje

Het geven van een huisfeestje. Dit is natuurlijk ontzettend leuk, maar houdt wel in dat jij de eindverantwoordelijke bent. Het kan natuurlijk niet gebeuren dat de drank opgaat voordat iedereen lekker gefeest heeft. Er moet dus genoeg gebeuren en dat kan af en toe wel eens spannend zijn. Wij geven je daarom wat tips wat je kan helpen bij het geven van een perfect en natuurlijk gezellig huisfeestje.

Kostbare spullen

Wat als eerste moet gebeuren is natuurlijk het verzamelen en verstoppen van de kostbare spullen. Denk aan contant geld of andere geldzaken. persoonlijke spullen met waarde, ga zo maar door. Maar ook breekbare spullen zoals vazen en lampen kan je beter uit het zicht halen. Het risico dat dat soort spullen vallen en breken is ontzettend groot en niet nodig. Wat waarschijnlijk wel handig is, is licht. Als je je lampen gaat verstoppen, zal je waarschijnlijk denken dat het nogal lastig wordt om te zorgen voor licht. Led spotjes zijn de ideale oplossing. Niet alleen voor je huisfeestje uiteraard, maar ook voor het dagelijks leven.

Het maken van een lijstje

Het klinkt misschien een beetje suf, maar het maken van een lijstje is ontzettend belangrijk. Wat moet je allemaal in huis halen? Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat je drankjes en hapjes in huis moet halen, maar wat nog meer? Je huisfeestje is niet af als je geen rekening hebt gehouden met de aankleding. De aankleding is belangrijker dan je denkt. Dit zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook dat de mensen die komen je huisfeestje onthouden. Je hoeft niet perse een kleding thema te bedenken. Niet iedereen zit hierop te wachten en is hier fan van. Als jij dat zelf wel bent, dan doe je het uiteraard wel! Jouw feestje dus de regels zijn aan jou. Ga eens langs bij de Xenos en de Action. Het is niet eens nodig om dan al te weten hoe je je huis gaat aankleden voor een feestje. Je zal in zo'n winkel vanzelf op een idee komen. Laat het lekker op je afkomen en wees origineel. En onthoudt: niets is te gek!

Maken van een berekening

Als je lijstje af is, is het tijd om een berekening te gaan maken van hoeveel spullen je van dat lijstje moet gaan inslaan. Hoeveel mensen komen er? Dat is de eerste vraag die je jezelf stelt bij het maken van een goede berekening. Zo weet je hoeveel drank je moet inslaan, hoeveel hapjes, etc.

Geef een antwoord