Een tuinbank voor het huis, hoe gezellig is dat?

Wil je eigenlijk nog niet naar binnen en gewoon lekker buiten je kopje koffie drinken? Maar heb je geen zin om je aluminium tuinstoel voor de dag te halen? Dan is een tuinbank wellicht een beter idee. Je kunt gaan voor een mooie houten tuinbank of juist gaan voor een kunststof exemplaar. Je zet de tuinbank op een plek in de tuin waar je, ook aan het einde van de dag, nog zon hebt. Of je zet 'm lekker voor je huis. Een tuinbank voor het huis heeft, op de een of andere manier altijd iets gezelligs. Je kunt er heerlijk je kopje koffie of thee op drinken terwijl je buren allemaal terugkomen van hun werk of andere activiteiten.

Een tuinbank in de voortuin zorgt voor aanspraak

Heb je wel zin in een praatje, maar vind je het lastig om je buren uit te nodigen voor de koffie bij jou thuis? Dan kun je met een tuinbank voor de gevel de drempel een stuk verlagen. Je maakt een praatje met wie er dan ook langsloopt, je kunt zelfs een buur vragen om gezellig bij je op de tuinbank te komen zitten. En dan doen jullie samen even een bakkie. Dat hoeft echt niet dagelijks, maar als je de bank gewoon laat staan, dan zul je merken dat je er steeds meer gebruik van maakt.

Hoe zorg je ervoor dat de bank niet gestolen wordt?

In veruit de meeste plaatsen in Nederland kun je gewoon een tuinbank voor je huis zetten, zonder het risico te lopen dat deze gestolen wordt. Maar wil je er echt zeker van zijn dat je bank blijft waar deze staat? Dan kun je deze met een ketting of met een beveiligingsdraad aan je gevel bevestigen. De meeste tuinbanken zullen te zwaar zijn om zomaar even mee te nemen en de gemiddelde onverlaat zal geen tang meenemen om de bank te kunnen bemachtigen.

Kleed de bank gezellig aan

Het zit natuurlijk hartstikke gezellig op zo'n bank, maar het kan nog beter. Kies er een kleed voor buiten bij, om onder de bank te leggen. Je maakt dan een soort woonkamer, maar dan buiten. Ook is het altijd een goed idee om losse kussens op de bank te leggen als je buiten gaat zitten. Dat is wel zo comfortabel. Zorg voor een opbergplek in de buurt, bijvoorbeeld een kast in de gang waar je de kussens kunt opruimen. Het werkt het best als je niet al te veel moeite hoeft te doen.

Geef een antwoord